Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool
De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten. Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.
Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Doe de helft van de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper. Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.
Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool
De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten. Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.
Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
Doe de helft van de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper. Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.
algemeen:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g geschilde bospenen
2 Biologische rode uien
2 el milde olijfolie
4 g gerookte paprikapoeder
200 g valle del sole gedroogde linzenmix
100 g chorizoblokjes
2 tenen knoflook
50 g ongezouten amandelen
300 g boerenkool
15 g verse munt
170 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier
staafmixer met hoge beker