Pompoenlasagne met pastinaak en bloemkool
Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.
Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.
Houd 4 blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Voeg de fijn-gesneden salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door. Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen lasagne, van de pastinaak en van de bloemkoolsaus. Eindig met de pompoen-lasagne. Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Pompoenlasagne met pastinaak en bloemkool
Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.
Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.
Houd 4 blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Voeg de fijn-gesneden salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door. Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen lasagne, van de pastinaak en van de bloemkoolsaus. Eindig met de pompoen-lasagne. Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
400 g koelverse bloemkoolroosjes
3 el milde olijfolie
40 g tarwebloem
200 ml volle melk
10 g verse salie
1 g gemalen nootmuskaat
700 g pompoenlasagnevellen
200 g ricotta
50 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
dunschiller
staafmixer
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie