Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus
Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de pulled oats toe en roerbak 6 min. Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de kaneel, komijn en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 min. koken.
Vegan mealprep met pulled oats, zoete aardappel en pittige tomatensaus
Feeling hot, hot, hot! Van deze spicy vegan mealprep krijgt iedereen het warm.
hoofdgerecht
null porties
300 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de pulled oats toe en roerbak 6 min. Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de kaneel, komijn en suiker toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 20 min. koken.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
750 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
175 g pulled oats naturel
800 g Mutti polpa in blik
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
½ el fijne kristalsuiker