Gingerbeer
Gemberbier zelf maken? Easy peasy ginger squeezy!
Aan de slag
Schil de gember en rasp fijn. Meng met de rietsuiker. Boen de citroen schoon. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen. Pers de helft uit.
Voeg het sap en de schil samen met het koolzuurhoudend water toe aan het gembermengsel en laat 10 min. staan. Roer af en toe door. Giet door een zeef en serveer met wat ijsblokjes.
Gingerbeer
Gemberbier zelf maken? Easy peasy ginger squeezy!
null personen
60 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en rasp fijn. Meng met de rietsuiker. Boen de citroen schoon. Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen. Pers de helft uit.
Voeg het sap en de schil samen met het koolzuurhoudend water toe aan het gembermengsel en laat 10 min. staan. Roer af en toe door. Giet door een zeef en serveer met wat ijsblokjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g verse gemberwortel
60 g rietsuiker
1 citroen
1 l koolzuurhoudend water
16 ijsblokjes