Kaassoep & crostini met ossenworst
More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabattina en snijd het brood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was en snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, het groene deel wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op laag vuur.
Schaaf ondertussen met de kaaskruller 8 roosjes van de kaas. Snijd de rest van de kaas in blokjes.
Voeg de blokjes kaas en het water toe aan het mengsel in de soeppan en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd 2 sprieten bieslook elk in 4 gelijke stukken en snijd de rest van de bieslook fijn.
Beleg de crostini achtereenvolgens met de mosterd, ossenworst, kaasroosjes en stukjes bieslook. Verdeel de soep over kleine kommetjes of glaasjes en bestrooi met de fijngesneden bieslook. Serveer met de crostini.
Kaassoep & crostini met ossenworst
More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht.
voorgerecht
null personen
230 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabattina en snijd het brood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was en snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, het groene deel wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op laag vuur.
Schaaf ondertussen met de kaaskruller 8 roosjes van de kaas. Snijd de rest van de kaas in blokjes.
Voeg de blokjes kaas en het water toe aan het mengsel in de soeppan en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd 2 sprieten bieslook elk in 4 gelijke stukken en snijd de rest van de bieslook fijn.
Beleg de crostini achtereenvolgens met de mosterd, ossenworst, kaasroosjes en stukjes bieslook. Verdeel de soep over kleine kommetjes of glaasjes en bestrooi met de fijngesneden bieslook. Serveer met de crostini.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ciabattina
3 el milde olijfolie
1 teen knoflook
200 g kruimige aardappelen
400 g preien
200 g Tête de Moine AOP
600 ml heet water
10 g verse bieslook
1 el mosterd
120 g ossenworst
Dit heb je nodig
bakpapier
kaaskruller
staafmixer