Baked Alaska
Toveren in de keuken? Met deze ijstaart uit de oven doe je het!
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de schaal met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de binnenkant van de schaal met ⅔ van de cakeplakken. Bestrijk deze met de bolle kant van een lepel met ⅔ van de jam.
Meng de goji-moerbei en pitten en gevriesdroogde aardbeien door het ijs. Schep het ijs in de schaal. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan 1 kant met de rest van de jam en leg met de jam kant naar beneden op het ijs. Vouw de overhangende vershoudfolie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Weeg 200 g eiwit af. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
Haal de schaal uit de vriezer en vouw de vershoudfolie terug. Keer de schaal om op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de bombe met de platte kant op de bakplaat komt en verwijder de rest van de folie. Bestrijk de bombe met de bolle kant van een lepel met het eiwit. Zorg dat de bombe overal met het eiwit wordt bedekt en dat het eiwit ook pieken heeft. Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of het eiwit gelijkmatig kleurt, draai de bombe anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Zet de bombe op een schaal en serveer direct.
Baked Alaska
Toveren in de keuken? Met deze ijstaart uit de oven doe je het!
nagerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de schaal met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de binnenkant van de schaal met ⅔ van de cakeplakken. Bestrijk deze met de bolle kant van een lepel met ⅔ van de jam.
Meng de goji-moerbei en pitten en gevriesdroogde aardbeien door het ijs. Schep het ijs in de schaal. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan 1 kant met de rest van de jam en leg met de jam kant naar beneden op het ijs. Vouw de overhangende vershoudfolie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Weeg 200 g eiwit af. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
Haal de schaal uit de vriezer en vouw de vershoudfolie terug. Keer de schaal om op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de bombe met de platte kant op de bakplaat komt en verwijder de rest van de folie. Bestrijk de bombe met de bolle kant van een lepel met het eiwit. Zorg dat de bombe overal met het eiwit wordt bedekt en dat het eiwit ook pieken heeft. Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of het eiwit gelijkmatig kleurt, draai de bombe anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Zet de bombe op een schaal en serveer direct.
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 l AH Biologisch vanilleroomijs
400 g roombotercake
225 g aardbeienjam extra
225 g AH verrijker gojibes, moerbei en pitten
20 g gevriesdroogde aardbeien
6 stuks grote eieren
100 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
ronde metalen of glazen schaal (3 liter)
vershoudfolie
bakpapier