Bladerdeegpakketjes met prei, munt & feta
Cadeautjes onder de boom en bladerdeegpakjes op je bord. Als dát geen feest is!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de prei 10 min. op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
Snijd ondertussen de munt fijn en verkruimel de feta. Laat de artisjokken uitlekken en snijd fijn. Meng de artisjok met de groenten, munt en feta in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groente-fetamengsel over het midden van de bladerdeegplakjes en houd de randen vrij. Vouw de punten over de vulling dicht, zoals een envelop. Druk de randen goed aan. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met behulp van de bakkwast het bladerdeeg ermee. Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verdeel de bladsla over de borden, leg de pakketjes erop en serveer.
Bladerdeegpakketjes met prei, munt & feta
Cadeautjes onder de boom en bladerdeegpakjes op je bord. Als dát geen feest is!
voorgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de prei 10 min. op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
Snijd ondertussen de munt fijn en verkruimel de feta. Laat de artisjokken uitlekken en snijd fijn. Meng de artisjok met de groenten, munt en feta in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groente-fetamengsel over het midden van de bladerdeegplakjes en houd de randen vrij. Vouw de punten over de vulling dicht, zoals een envelop. Druk de randen goed aan. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met behulp van de bakkwast het bladerdeeg ermee. Bestrooi met het sesamzaad.
Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verdeel de bladsla over de borden, leg de pakketjes erop en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes Koopmans diepvries bladerdeeg roomboter
½ el milde olijfolie
200 g gesneden prei
100 g babyspinazie
7½ g verse munt
50 g feta
90 g gegrilde artisjok in olie
1 middelgroot ei
½ el sesamzaadjes
100 g jonge bladsla met veldsla
Dit heb je nodig
vergiet
bakpapier
bakkwast