Open lasagne met zalm, tuinerwten en frisse roomsaus
Deze lasagne kun je maken zonder oven.
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de andere helft in parten. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de slagroom en de helft van de viskruiden toe en laat inkoken tot sausdikte, dit duurt ca. 8 min. Breng op smaak met peper en een ½ el citroensap.
Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de rest van de viskruiden en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Kook ondertussen de lasagnebladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de tuinerwten in een zeef en giet er langzaam kokend water over, zodat de erwten warm worden. Doe ⅔ van de erwten in een hoge beker samen met de rest van de slagroom, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer tot een puree.
Breek de zalm in grove stukken. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat erwtenpuree, tuinerwten, zalm en roomsaus over. Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de parten citroen.
Open lasagne met zalm, tuinerwten en frisse roomsaus
Deze lasagne kun je maken zonder oven.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper ondertussen de sjalotten. Halveer de citroen, pers een helft uit en snijd de andere helft in parten. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de helft van de slagroom en de helft van de viskruiden toe en laat inkoken tot sausdikte, dit duurt ca. 8 min. Breng op smaak met peper en een ½ el citroensap.
Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de rest van de viskruiden en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Kook ondertussen de lasagnebladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de tuinerwten in een zeef en giet er langzaam kokend water over, zodat de erwten warm worden. Doe ⅔ van de erwten in een hoge beker samen met de rest van de slagroom, de helft van de peterselie, peper en eventueel zout en pureer met de staafmixer tot een puree.
Breek de zalm in grove stukken. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat erwtenpuree, tuinerwten, zalm en roomsaus over. Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de parten citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g diepvries tuinerwten
2 sjalotten
1 citroen
2 el milde olijfolie
250 ml verse slagroom
2 el Verstegen ocean blend voor vis
300 g verse zalmfilets
250 g verse lasagne all’uovo
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer met hoge beker