Plaattaart met herfstgroenten en honing
Hartige plaattaart lusten we altijd, maar deze is door de honing extra lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en de bospeen. Snijd de pastinaak in de lengte in plakken van een ½ cm en halveer grote bospenen in de lengte. Pel de sjalotten en snijd in parten. Pel de knoflook. Voeg toe aan de groenten, meng alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de groenten erop. Rooster de groenten 20 min. iets boven het midden van de oven tot ze bijna gaar zijn, maar nog niet bruin. Haal uit de oven.
Rol ondertussen het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op de tweede bakplaat. Prik met een vork voorzichtig om de paar centimeter gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg 15 min. onder de bakplaat met groenten in de oven tot de randjes lichtbruin zijn. Haal het deeg uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Snijd de geroosterde knoflook fijn en meng met de ricotta en ⅔ van de honing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap erboven uit. Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het ricottamengsel. Laat aan alle kanten 2 cm vrij. Verdeel de groenten over de ricotta. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes, resterende honing, zout en peper naar smaak over de groenten. Bak de taart 15 min. tot de randen goudbruin zijn. Neem uit de oven en serveer warm.
Plaattaart met herfstgroenten en honing
Hartige plaattaart lusten we altijd, maar deze is door de honing extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en de bospeen. Snijd de pastinaak in de lengte in plakken van een ½ cm en halveer grote bospenen in de lengte. Pel de sjalotten en snijd in parten. Pel de knoflook. Voeg toe aan de groenten, meng alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de groenten erop. Rooster de groenten 20 min. iets boven het midden van de oven tot ze bijna gaar zijn, maar nog niet bruin. Haal uit de oven.
Rol ondertussen het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op de tweede bakplaat. Prik met een vork voorzichtig om de paar centimeter gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg 15 min. onder de bakplaat met groenten in de oven tot de randjes lichtbruin zijn. Haal het deeg uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Snijd de geroosterde knoflook fijn en meng met de ricotta en ⅔ van de honing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap erboven uit. Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het ricottamengsel. Laat aan alle kanten 2 cm vrij. Verdeel de groenten over de ricotta. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes, resterende honing, zout en peper naar smaak over de groenten. Bak de taart 15 min. tot de randen goudbruin zijn. Neem uit de oven en serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pastinaken
6 bospeentjes
3 sjalotten
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
270 g vers bladerdeeg
250 g ricotta
3 el D'arbo boshoning
½ citroen
7½ g verse tijm
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier