Flapjacks met honing
Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.
Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel. Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.
Flapjacks met honing
Hét koekje voor bij de thee, als het aan de Britten ligt.
null porties
220 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil.
Verwarm de suiker met de boter in een steelpan met dikke bodem tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelrasp, de pindakaas en honing toe en meng tot een egale massa. Haal van het vuur.
Snijd de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Doe de havermout, rozijnen, abrikozen, noten en ontbijtgranen bij het botermengsel. Roer tot het goed gemengd is en doe het geheel in de ovenschaal. Druk goed aan. Zet 30 min. in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de flapjacks uit de ovenschaal en snijd in repen van 3 x 5 cm.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
120 g lichte basterdsuiker
125 g ongezouten roomboter
125 g pindakaas
50 g D'arbo boshoning
50 g gewelde abrikozen zonder pit
150 g ongebrande ongezouten notenmix
200 g vezelrijke havermout grove vlokken
50 g rozijnen
30 g Eat Natural noten en zaden
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (20 x 30 cm)