Traybake met ovengroente en ricotta
Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de ovengroente, zoete aardappel en rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles 25 min. in het midden van de oven. Schep de groente halverwege om.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groente. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Snijd de citroen in parten en serveer erbij. Serveer direct zo van de bakplaat.
Traybake met ovengroente en ricotta
Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de ovengroente, zoete aardappel en rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles 25 min. in het midden van de oven. Schep de groente halverwege om.
Neem de bakplaat uit de oven. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groente. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Snijd de citroen in parten en serveer erbij. Serveer direct zo van de bakplaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 takjes verse rozemarijn
600 g ovengroente kastanjechampignons, venkel, rode ui en bosui
400 g zoete-aardappelblokjes
2 el milde olijfolie
250 g ricotta
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier