Traybake harissakip
Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.
Traybake harissakip
Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in parten. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de bol knoflook overlangs. Laat het potje Kalamata-olijven uitlekken. Doe de olie in een kom en meng met de rozenharissa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kipdijfilets, de aardappelen, sjalotten en olijven toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflookhelften en romaatjes in kleine trosjes tussen de andere ingrediënten.
Bak 30 min. in het midden van de oven tot de kip en aardappelen gaar en goudgeel zijn. Snijd ondertussen de peterselie grof en verdeel voor serveren over de bakplaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg pommes rouges
6 sjalotten
1 bol knoflook
240 g Kalamata-olijven zonder pit
2 el olijfolie
5 el Souq rozenharissa
345 g AH Biologisch kipdijfilets
500 g romaatjes
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier