Coq au vin van Donal Skehan
De klassieker onder de klassiekers.
Aan de slag
Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Bestrooi de stukken kip met peper en eventueel zout en bak ze rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.
Bak het spek in dezelfde pan goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Pel en plet de knoflook.
Doe de kip terug in de pan en voeg de tijm, knoflook, wijn en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel schuin op de pan en laat 30 min. sudderen. Haal na 20 min. de deksel van de pan. De kip moet botermals zijn en de saus licht ingekookt en glanzend.
Coq au vin van Donal Skehan
De klassieker onder de klassiekers.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Bestrooi de stukken kip met peper en eventueel zout en bak ze rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.
Bak het spek in dezelfde pan goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Pel en plet de knoflook.
Doe de kip terug in de pan en voeg de tijm, knoflook, wijn en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel schuin op de pan en laat 30 min. sudderen. Haal na 20 min. de deksel van de pan. De kip moet botermals zijn en de saus licht ingekookt en glanzend.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
8 kipdijfilets
150 g spekblokjes
200 g champignons
4 tenen knoflook
5 g verse tijm
300 ml stevige rode wijn
200 ml kippenbouillon in pot