Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum
Wat is het toch een beauty, die vijg.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.
Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal. Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade. Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.
Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.
Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum
Wat is het toch een beauty, die vijg.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.
Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal. Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade. Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.
Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el gepelde pistachenoten
8 verse vijgen
3 takjes verse basilicum
4 el extra vierge olijfolie
2 el wittewijnazijn
1 el vloeibare honing
100 g misticanzasalade
150 g burrata
70 Prosciutto di Parma