Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
Perfect voor drukke dagen en grote groepen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta. Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.
Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.
Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
Perfect voor drukke dagen en grote groepen.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta. Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.
Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gekookte rode bieten
2 rode uien
800 g limabonen in blik
250 g ricotta
2 tl Verstegen karwijzaad
3 el balsamicoazijn
4 el milde olijfolie
40 g gezouten amandelen
4 verse vijgen
Dit heb je nodig
bakpapier