Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos
Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine.
Aan de slag
Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min. Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min. Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.
Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.
Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee. De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes. Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.
Tajine van konijnenbout met kaneel en abrikoos
Weetje: kaneel is een fijne smaakmaker in hartige gerechten zoals deze tajine.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
25 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Dep de konijnenbouten droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de stoofpan of tajine en braad de bouten 5 min. rondom aan. Neem uit de pan.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de stoofpan of tajine op laag vuur en fruit de ui en knoflook 8 min. Voeg de harissa toe en fruit nog 2 min. Voeg de passata, bouillontablet, kaneelstokjes en het water toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer tot de bouillontablet is opgelost.
Voeg de konijnenbouten toe en draai het vuur laag. Laat de konijnentajine met de deksel schuin op de pan 1½ uur stoven.
Voeg na 1 uur stoven de abrikozen toe en stoof zonder deksel nog 30 min. mee. De stoof is gaar als het vlees van de konijnenbout zacht is en makkelijk van het bot loslaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder eventueel de kaneelstokjes. Snijd de peterselie grof. Strooi vlak voor serveren over de tajine.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 konijnenbouten
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el Souq rozenharissa
400 g passata datterini
1 kippenbouillontablet
2 kaneelstokjes
500 ml water
250 g gedroogde gewelde abrikozen
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
tajine of braadpan