Burrata salade met geroosterde perziken van Jord Althuizen
BBQ salade: perziken gegrild op de barbecue geserveerd met verse burrata
30 min. bereiden
12 ingrediënten
Aan de slag
Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Meng in een kommetje de honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs 5/6 van de olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.
Haal de bladeren van het witlof los. Snijd de rode ui in staafjes. Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de schaal, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.
Burrata salade met geroosterde perziken van Jord Althuizen
BBQ salade: perziken gegrild op de barbecue geserveerd met verse burrata
bijgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid een BBQ of grill met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Meng in een kommetje de honing, mosterd, azijn en tabasco. Voeg al roerend druppelsgewijs 5/6 van de olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Halveer de perziken en verwijder de pit. Bestrijk ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Gril ze kort, zodat je een mooie grillstreep krijgt en de vruchten iets zachter worden. Hoe lang dat is hangt af van hoe rijp je perziken zijn. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min.
Haal de bladeren van het witlof los. Snijd de rode ui in staafjes. Verdeel de ui samen met de rucola en witlof over een grote platte schaal. Verdeel de gegrilde perziken over de schaal, scheur de burrata in stukken en leg op de salade. Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper. Garneer de salade met de hazelnoten, croutons en chipotle-honingvinaigrette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el vloeibare honing
2 tl grove mosterd
2 el wittewijnazijn
1 el Tabasco chipotle
6 el milde olijfolie
4 verse perziken
75 g hazelnoten
2 stronken witlof
2 rode uien
75 g rucola
300 g burrata
30 g saladecroutons naturel
Dit heb je nodig
barbecue