Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola
bewaar
bewaar

Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de spelt 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het sesamzaad en de pittenmix toe en bak 3 min. mee. Schep regelmatig om.

Voeg ⅔ van de honing en de five spices toe, roer door en warm 1 min. mee. Laat de speltgranola iets afkoelen op een platte schaal.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de parten tussen de vliesjes uit en vang 2 el sap (per 2 personen) op. Halveer de sinaasappelparten. Meng de rest van de honing met het sinaasappelsap.

Verdeel de yoghurt over de kommen en verdeel de sinaasappel, bessen en speltgranola erover. Besprenkel met de honing-sinaasappelsap.

variatietipJe kunt in plaats van Chinese five spices ook gemalen kaneel gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Yoghurt met zelfgemaakte speltgranola

Zelfgemaakte speltgranola, lekker voor ontbijt of als tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig