Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham
bewaar
bewaar

Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham

Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 personen). Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Bestrijk rondom met een ½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.

Bestrijk de grillplaat van de barbecue met ¼ van de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven. Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover. Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.

Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.

bereidingstip Bereid de portobello’s eens op een Cadac Citi Chef 40 barbecue. Kijk voor meer info op cadacinternational.com/nl.
combinatietipLekker met gekookte (glutenvrije) spaghetti voor een compleet hoofdgerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham

Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig