Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham
Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 personen). Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Bestrijk rondom met een ½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bestrijk de grillplaat van de barbecue met ¼ van de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven. Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover. Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.
Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.
Gevulde portobello met gegrilde paprika, ei & rauwe ham
Bijgerechtje dat ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.
bijgerecht
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang 1½ el paprikavocht op (per 4 personen). Snijd de paprika in dunne repen. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Bestrijk rondom met een ½ el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
Bestrijk de grillplaat van de barbecue met ¼ van de olie en gril de portobello’s 3 min. met de bovenkant naar boven. Keer om en verdeel de paprikareepjes als een nestje erover. Breek boven elke portobello voorzichtig een ei, sluit de deksel van de barbecue en gril de portobello’s nog ca. 6 min. tot het ei is gestold.
Snijd ondertussen de peterselie grof en doe samen met het paprikavocht en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Besprenkel de portobello’s met de peterselieolie en verdeel de ham erover.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
4 portobello's
4 el milde olijfolie
4 blije kip eieren
15 g verse krulpeterselie
80 g prosciutto crudo
Dit heb je nodig
gasbarbecue
bakkwastje
staafmixer met hoge beker