Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo
Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met een ½ el citroensap (per 4 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe ze in een kom, schep om met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de courgettelinten in delen 3 min. Keer halverwege.
Meng de courgettelinten voorzichtig met de krieltjes en radijsplakjes. Verdeel over een schaal en verdeel de rivierkreeftjes over de salade. Besprenkel met de bieslook mayonaise.
Krieltjessalade met rivierkreeftjes & romige bieslookmayo
Aardappelsalade die in nog geen halfuur op tafel staat
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn en meng met een ½ el citroensap (per 4 personen) en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe ze in een kom, schep om met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de courgettelinten in delen 3 min. Keer halverwege.
Meng de courgettelinten voorzichtig met de krieltjes en radijsplakjes. Verdeel over een schaal en verdeel de rivierkreeftjes over de salade. Besprenkel met de bieslook mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes met schil
½ bos radijs
½ citroen
5 g verse bieslook
2 el Heinz [Seriously] Good mayonaise
1 courgette
½ el milde olijfolie
100 g verse rivierkreeftjes
Dit heb je nodig
grillpan