Tunesische shakshuka met gehaktballetjes
bewaar
bewaar

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 3 gehaktballetjes per persoon van. Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.

Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Serveer de shakshuka met de pita’s.

bewaartipHet overgebleven pitabroodje kun je gemakkelijk invriezen en na ontdooien afbakken in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig