Verse springrolls met garnalen (gỏi cuốn) van VietView
Spring rolls van VietView: leg alle ingrediënten gesneden, gebakken en/of gestoomd klaar. Dat rolt relaxed!
Aan de slag
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een metalen zeef of vergiet in past. Hang, als het water kookt, de zeef in de pan en doe de bevroren garnalen erin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen in 8 min. gaar. Ze zijn gaar als ze net roze zijn gekleurd. Laat ze iets afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd voor de dipsaus de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Breng al roerend aan de kook tot een egale saus. Roer de gehakte pinda’s erdoor.
Haal de bladeren los van de romainesla. Was en droog de bladeren en snijd ze in repen. Snijd de komkommer tot een recht stuk van 12 cm. Snijd in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de kwarten elk in 3 lange repen. Zet de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar.
Dompel een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op een schone plank. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt. Leg een paar bieslooksprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel. Leg daaronder 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla. Leg op de sla een plukje mihoen, 1 reep komkommer, een takje koriander en wat peen julienne. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de summer roll verder op.
Maak zo ook de rest van de summer rolls. Serveer ze met de dipsaus.
Verse springrolls met garnalen (gỏi cuốn) van VietView
Spring rolls van VietView: leg alle ingrediënten gesneden, gebakken en/of gestoomd klaar. Dat rolt relaxed!
bijgerecht
null porties
135 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een metalen zeef of vergiet in past. Hang, als het water kookt, de zeef in de pan en doe de bevroren garnalen erin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen in 8 min. gaar. Ze zijn gaar als ze net roze zijn gekleurd. Laat ze iets afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd voor de dipsaus de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Breng al roerend aan de kook tot een egale saus. Roer de gehakte pinda’s erdoor.
Haal de bladeren los van de romainesla. Was en droog de bladeren en snijd ze in repen. Snijd de komkommer tot een recht stuk van 12 cm. Snijd in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de kwarten elk in 3 lange repen. Zet de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar.
Dompel een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op een schone plank. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt. Leg een paar bieslooksprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel. Leg daaronder 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla. Leg op de sla een plukje mihoen, 1 reep komkommer, een takje koriander en wat peen julienne. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de summer roll verder op.
Maak zo ook de rest van de summer rolls. Serveer ze met de dipsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
18 diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
75 g mihoen
1 teen knoflook
50 g gezouten pinda's
1 el arachideolie
100 ml hoisinsaus
50 ml water
½ krop romainesla
½ komkommer
7½ g verse munt
7½ g verse koriander
7½ g verse bieslook
100 g peen julienne
12 Koh Thai Rijstvellen voor springrolls