Laksa met garnalen
Lichtpittige currynoedelsoep met kokos en garnalen: daar zeg je geen nee tegen.
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Zet de gepelde garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik. Gooi het darmkanaal weg, maar bewaar de schalen (die heb je nodig voor de bouillon). Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de schalen 3 min. op hoog vuur. Voeg de suiker toe en roerbak nog 30 sec. Blus af met het water en kook met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van het citroengras en snijd de droge steel eraf. Dit wordt allemaal niet gebruikt. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm. Pel de sjalotten en halveer. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de helft van de rode peper (met de zaadjes) in stukken van 2 cm.
Meng het citroengras, de sjalotten, knoflook, gember, rode peper met de kurkuma, laos, het korianderzaad, de trassi en ⅓ van de olie in de hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een currypasta.
Zeef de bouillon boven een kom. Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem en roerbak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de bouillon en roer tot het goed oplost. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Voeg in de laatste 3 min. de garnalen toe. Breng op smaak met de vissaus.
Bereid ondertussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sugersnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over. Scheur de blaadjes van het basilicum, snijd de rest van de rode peper in ringen.
Verdeel de eiermie over de soepkommen, giet daar de soep over en verdeel de garnalen erover. Verdeel daar de sugersnaps en taugé over en bestrooi met de rode peper en het basilicum.
Laksa met garnalen
Lichtpittige currynoedelsoep met kokos en garnalen: daar zeg je geen nee tegen.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Zet de gepelde garnalen afgedekt in de koelkast tot gebruik. Gooi het darmkanaal weg, maar bewaar de schalen (die heb je nodig voor de bouillon). Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de schalen 3 min. op hoog vuur. Voeg de suiker toe en roerbak nog 30 sec. Blus af met het water en kook met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van het citroengras en snijd de droge steel eraf. Dit wordt allemaal niet gebruikt. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm. Pel de sjalotten en halveer. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de helft van de rode peper (met de zaadjes) in stukken van 2 cm.
Meng het citroengras, de sjalotten, knoflook, gember, rode peper met de kurkuma, laos, het korianderzaad, de trassi en ⅓ van de olie in de hakmolen van de staafmixer. Pureer tot een currypasta.
Zeef de bouillon boven een kom. Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem en roerbak de currypasta 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de bouillon en roer tot het goed oplost. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Voeg in de laatste 3 min. de garnalen toe. Breng op smaak met de vissaus.
Bereid ondertussen de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sugersnaps 3 min. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water over. Scheur de blaadjes van het basilicum, snijd de rest van de rode peper in ringen.
Verdeel de eiermie over de soepkommen, giet daar de soep over en verdeel de garnalen erover. Verdeel daar de sugersnaps en taugé over en bestrooi met de rode peper en het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen
3 el arachideolie
1 el kristalsuiker
750 ml kraanwater
2 stengels vers citroengras
100 g sjalotten
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
1 rode peper
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl gemalen laos
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl trassie trafasie
250 ml kokosmelk
1 el Blue Elephant fish sauce
150 g eiernoedels
200 g sugarsnaps
125 g taugé
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen