Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw
De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.
Aan de slag
Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg nog 1/3 van de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).
Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.
Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw
De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg nog 1/3 van de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).
Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bosjes salade-ui
75 g ongezouten roomboter
100 ml droge witte wijn
295 g gegrilde paprika's in pot
100 g gerookte amandelen
½ tl gemalen komijn
½ rode peper
4 kabeljauwfilets
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
keukenpapier