Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw
bewaar
bewaar

Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw

De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd een stukje van het groen van de salade-ui (max. 3 cm) en de onderste ½ cm van het witte gedeelte. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de uien 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de witte wijn toe en stoof de uitjes 10 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur. Voeg nog 1/3 van de boter toe en stoof nog 5 min. op laag vuur.

Laat de gegrilde paprika’s uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de paprika’s inclusief het knoflookteentje uit de pot in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de gerookte amandelen, gemalen komijn, rode peper en 3 el van het opgevangen paprikavocht (per 4 personen) toe en pureer tot een dikke saus (romesco).

Verhit de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauwfilets 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

Serveer de vis met de gestoofde uitjes en de romesco.

serveertipLekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoofde salade-ui met romesco en gebakken kabeljauw

De zoetige smaak van de gestoofde ui en zachte witvis: een perfect duo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig