Buddhabowl met groente en rode biethummus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gemberwortel. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de gember, het limoenrasp en -sap en 2 el olijfolie door de bulgur. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met 1 el olijfolie. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met 1 el olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout. Verdeel de aardappelplakjes en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven.
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie en de picadillo. Bak in ca. 3 min. krokant in een koekenpan. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie 1 min. in delen en breng op smaak met zout. Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijk plakjes. Verdeel de bulgur over 4 grote kommen. Verdeel in compartimenten de geroosterde bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, sojabonen en bietjes over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met het sesamzaad en de pecannoten.
Buddhabowl met groente en rode biethummus
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gemberwortel. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de gember, het limoenrasp en -sap en 2 el olijfolie door de bulgur. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met 1 el olijfolie. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met 1 el olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout. Verdeel de aardappelplakjes en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven.
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie en de picadillo. Bak in ca. 3 min. krokant in een koekenpan. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie 1 min. in delen en breng op smaak met zout. Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijk plakjes. Verdeel de bulgur over 4 grote kommen. Verdeel in compartimenten de geroosterde bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, sojabonen en bietjes over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met het sesamzaad en de pecannoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bulgur
3 cm verse gember
1 limoen
6 el milde olijfolie
200 g koelverse bloemkoolroosjes
200 g zoete aardappelen
1 tl karwijzaad
200 g kikkererwten in blik
1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
200 g verse spinazie
200 g Chioggia bieten
200 g koelverse sojabonen
200 g hummus rode biet
1 el zwart sesamzaad
50 g ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier