Gepofte-granenblokjes
Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.
Aan de slag
Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snufje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.
Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.
Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.
Gepofte-granenblokjes
Met maar vier ingrediënten maak je al een verantwoord tussendoortje.
null porties
65 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de honing in een steelpan op laag vuur tot deze kookt. Laat 2 min. doorkoken en haal van het vuur. Meng direct met een spatel de pindakaas en een snufje zout erdoor. Meng de gepofte rijst en gepofte-durumtarwe erdoor.
Bekleed de bakvorm zo met bakpapier dat er ca. 2 cm boven de randen uitsteekt. Handel nu snel. Stort het mengsel in de bakvorm, druk goed plat met een lepel en zet 30 min. in de koelkast om hard te laten worden.
Haal met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd met een scherp mes in gelijke stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el vloeibare honing
4 el 100% pindakaas
25 g 100% rijst gepoft
25 g 100% durumtarwe gepoft
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (15 x 15 cm)