Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de couronne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 min. af.
Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de helft van de ui 3 min. Schenk de port en wildfond erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. inkoken. Schenk de saus door een zeef, doe terug in de pan en voeg de helft van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Kneus de peperkorrels in de vijzel. Verhit de rest van de boter voor de tweede saus in een andere steelpan en fruit de rest van de ui met de peperkorrels ook 3 min. Schenk de gevogeltefond en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan en voeg de rest van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en voeg de groene-peperkorrels toe.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Meng ze met de spekreepjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix, snijd fijn en meng met de ui door de paddenstoelen. Bestrooi met peper naar smaak.
Portsaus en pepersaus, paddenstoelen en couronne brood
bijgerecht
null personen
790 kcal
40 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de couronne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 8 min. af.
Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpan en fruit de helft van de ui 3 min. Schenk de port en wildfond erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. inkoken. Schenk de saus door een zeef, doe terug in de pan en voeg de helft van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Kneus de peperkorrels in de vijzel. Verhit de rest van de boter voor de tweede saus in een andere steelpan en fruit de rest van de ui met de peperkorrels ook 3 min. Schenk de gevogeltefond en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan en voeg de rest van de slagroom toe. Breng aan de kook en laat de saus iets indikken. Breng op smaak met zout en voeg de groene-peperkorrels toe.
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Meng ze met de spekreepjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix, snijd fijn en meng met de ui door de paddenstoelen. Bestrooi met peper naar smaak.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 couronne honing tijm
1 middelgrote ui
2 el ongezouten roomboter
200 ml rode port
200 ml wildfond
1 kaneelstokje
250 ml verse slagroom
1 el zwarte-peperkorrel
200 ml gevogeltefond
125 ml droge witte wijn
3 el groene peperkorrels
300 g paddenstoelenmelange
100 g spekreepjes
1 kleine rode ui