Lowcarb sushi
Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.
Aan de slag
Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.
Low carb sushi van bloemkoolrijst
Instructievideo - 00:29 min.
Lowcarb sushi
Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.
voorgerecht
null porties
30 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.
Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g bloemkoolrijst
4 el mayonaise
1 tl wasabi
150 g snoepgroente gekleurde wortel
150 g verse tonijnsteaks
5 norivellen
100 g koelverse sojabonen
2 el Saitaku sushigember
3 el sojasaus
Dit heb je nodig
sushimatje