Spicy pink x-mascocktail
Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan!
Aan de slag
Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt. Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.
Doe 300 ml grapefruitsap (per 4 cocktails), het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract in de cocktailshaker. Doe dit eventueel in twee delen. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen. Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.
Spicy pink x-mascocktail
Instructievideo - 00:24 min.
Spicy pink x-mascocktail
Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan!
null personen
110 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt. Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.
Doe 300 ml grapefruitsap (per 4 cocktails), het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract in de cocktailshaker. Doe dit eventueel in twee delen. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen. Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.
serveertip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode grapefruits
350 ml AH Biologisch kikkererwten in pot
1 rode jalapeñopeper
100 ml wodka
50 ml AH Biologisch vlierbloesemsiroop
1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
Dit heb je nodig
cocktailshaker
martiniglazen