Volkoren notenontbijtkoek
bewaar
bewaar

Volkoren notenontbijtkoek

Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go.

30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 10 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels samen met de ahornsiroop, amandeldrink en azijn in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel. Zeef het meel boven een kom en voeg de baksoda en specerijen toe. Voeg de dadelpuree en 175 g noten toe. Meng tot beslag.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de rest van de noten erover. Bak de koek in 40-45 min. in het midden van de oven gaar. Test na 40 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.

Neem uit de oven en laat 10 min. akoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.

variatietipVolkorenmeel is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. In plaats daarvan kun je ook tarwebloem gebruiken voor een gewone notenontbijkoek.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkoren notenontbijtkoek

Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig