Volkoren notenontbijtkoek
Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels samen met de ahornsiroop, amandeldrink en azijn in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel. Zeef het meel boven een kom en voeg de baksoda en specerijen toe. Voeg de dadelpuree en 175 g noten toe. Meng tot beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de rest van de noten erover. Bak de koek in 40-45 min. in het midden van de oven gaar. Test na 40 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.
Neem uit de oven en laat 10 min. akoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.
Volkoren notenontbijtkoek
Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go.
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels samen met de ahornsiroop, amandeldrink en azijn in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel. Zeef het meel boven een kom en voeg de baksoda en specerijen toe. Voeg de dadelpuree en 175 g noten toe. Meng tot beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de rest van de noten erover. Bak de koek in 40-45 min. in het midden van de oven gaar. Test na 40 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.
Neem uit de oven en laat 10 min. akoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g medjouldadels
3 el ahornsiroop
250 ml koelverse amandeldrink ongezoet
2 el appelciderazijn
300 g volkorenmeel
5 g baksoda
1 el gemalen kaneel
1 tl gemalen kruidnagel
200 g ongebrande notenmix
Dit heb je nodig
keukenmachine
cakevorm 30 cm
bakpapier
sateprikker