Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.
Geroosterde bieten met geroosterde ricotta
Niet alleen de bietjes gaan de oven in, de ricotta ook.
bijgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g rauwe bieten
4 el traditionele olijfolie
250 g ricotta
25 g verse bieslook
1 citroen
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier