Halloween pokébowl
Je hoeft niet bang te zijn, deze spookébowl is alleen maar griezelig lekker!
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat 2 uur afkoelen.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
Vorm met natte handen van de rijst 8 ovaaltjes, dit worden de spooklichamen. Knip uit het norivel 16 kleine ovaaltjes (de oogjes) en 8 grote ovalen (de mond). Plak de oogjes en mondjes op de spookjes. Zet 2 spookjes in elk half diep bord tegen de rand.
Verdeel in componenten de peen julienne, zalm, sojabonen, surimi en rodekool in een ronde naast de spookjes. Leg in het midden van het bord de avocadoplakjes.
Halloween pokébowl
Je hoeft niet bang te zijn, deze spookébowl is alleen maar griezelig lekker!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat 2 uur afkoelen.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
Vorm met natte handen van de rijst 8 ovaaltjes, dit worden de spooklichamen. Knip uit het norivel 16 kleine ovaaltjes (de oogjes) en 8 grote ovalen (de mond). Plak de oogjes en mondjes op de spookjes. Zet 2 spookjes in elk half diep bord tegen de rand.
Verdeel in componenten de peen julienne, zalm, sojabonen, surimi en rodekool in een ronde naast de spookjes. Leg in het midden van het bord de avocadoplakjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g sushirijst
60 ml Saitaku rijstazijn
2 eetrijpe avocado's
1 norivel
150 g peen julienne
150 g warmgerookte zalmflakes
200 g koelverse sojabonen
250 g verse surimisnippers
300 g gesneden rodekool
Dit heb je nodig
half diepe borden