Brownies met chococurls & yoghurttopping
Verrassend: we gebruiken yoghurt samen met roomkaas en pure chocolade als topping.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter, suiker, basterdsuiker en cacaopoeder in een steelpan en laat de boter op laag vuur smelten. Blijf goed roeren.
Haal van het vuur en doe in een kom. Roer de eieren, vanillearoma en bloem erdoor. Voeg 150 g chococurls toe en schep om.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in ca. 35 min. gaar. Neem uit de oven en laat de brownie 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Meng ondertussen de yoghurt met de roomkaas. Bestrijk de bovenkant van de brownie ermee. Snijd in 16 stukken en serveer.
Brownies met chococurls & yoghurttopping
Verrassend: we gebruiken yoghurt samen met roomkaas en pure chocolade als topping.
null porties
210 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de boter, suiker, basterdsuiker en cacaopoeder in een steelpan en laat de boter op laag vuur smelten. Blijf goed roeren.
Haal van het vuur en doe in een kom. Roer de eieren, vanillearoma en bloem erdoor. Voeg 150 g chococurls toe en schep om.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in ca. 35 min. gaar. Neem uit de oven en laat de brownie 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Meng ondertussen de yoghurt met de roomkaas. Bestrijk de bovenkant van de brownie ermee. Snijd in 16 stukken en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
75 bruine basterdsuiker
30 g cacaopoeder
2 middelgrote eieren
1 tl vanillearoma
50 g tarwebloem
170 g De Ruijter curls extra puur
100 g Griekse yoghurt
100 g roomkaas
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)
bakpapier
lage bakvorm (20 x 20 cm)