Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten
Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en voeg de kwark, suiker, het zout en de kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Het deeg lijkt eerst te droog, maar na een tijdje kneden wordt het soepeler. Kneed dan de stukjes appel, de abrikozenstenen, dadelblokjes en amandelen erdoor.
Vorm een bal van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het deeg met natgemaakte handen glad. Bak de kwarkbol in ca. 1 uur bruin en gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het brood te donker wordt. Laat in 2 uur akoelen.
Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten
Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen.
null porties
260 kcal
10 min. bereiden
120 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en voeg de kwark, suiker, het zout en de kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Het deeg lijkt eerst te droog, maar na een tijdje kneden wordt het soepeler. Kneed dan de stukjes appel, de abrikozenstenen, dadelblokjes en amandelen erdoor.
Vorm een bal van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het deeg met natgemaakte handen glad. Bak de kwarkbol in ca. 1 uur bruin en gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het brood te donker wordt. Laat in 2 uur akoelen.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 friszure appel
300 g zelfrijzend bakmeel
300 g volle Franse kwark
50 g lichte basterdsuiker
1 tl zout
2 tl koek- en speculaaskruiden
75 g abrikozenstenen
75 g dadelblokjes
75 g ongezouten amandelen
Dit heb je nodig
bakpapier