Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten
bewaar
bewaar

Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten

Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen.

10 min. bereiden / 1 uur oventijd / 2 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en voeg de kwark, suiker, het zout en de kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Het deeg lijkt eerst te droog, maar na een tijdje kneden wordt het soepeler. Kneed dan de stukjes appel, de abrikozenstenen, dadelblokjes en amandelen erdoor.

Vorm een bal van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het deeg met natgemaakte handen glad. Bak de kwarkbol in ca. 1 uur bruin en gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het brood te donker wordt. Laat in 2 uur akoelen.

combinatietipLekker met (gezouten) boter.
bereidingstipJe kunt ook een (stand)mixer met deeghaak gebruiken om het deeg te kneden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten

Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig