Noten-karamelkoek
De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix. Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.
Noten-karamelkoek
De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?
null porties
195 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix. Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g blanke garneeramandelen
100 g ongezouten roomboter
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
1 tl vanillearoma
250 ml gecondenseerde melk in blik
150 g gezouten notenmelange
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
brownievorm (28 x 18 cm)