No bake dadel-cashew-letterkoekjes
Koekjes van slechts twee ingrediënten waar geen oven bij komt kijken.
Aan de slag
Snijd de dadels in de lengte open en neem de pit eruit. Snijd de dadels in kleinere stukjes. Doe de dadelstukjes en cashews in het bakje van de staafmixer en mix tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Kneed het mengsel en leg de dadelbal op een stukje bakpapier in de koelkast. Laat 60 min. rusten.
Neem de bal uit de koelkast. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met behulp van de vormpjes letters uit de plak. Verdeel over vel bakpapier. Kneed het overgebleven dadelmengsel opnieuw tot een bal, laat 30 min. rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen en -steken.
No bake dadel-cashew-letterkoekjes
Koekjes van slechts twee ingrediënten waar geen oven bij komt kijken.
null porties
25 kcal
10 min. bereiden
90 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de dadels in de lengte open en neem de pit eruit. Snijd de dadels in kleinere stukjes. Doe de dadelstukjes en cashews in het bakje van de staafmixer en mix tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Kneed het mengsel en leg de dadelbal op een stukje bakpapier in de koelkast. Laat 60 min. rusten.
Neem de bal uit de koelkast. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met de deegroller uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met behulp van de vormpjes letters uit de plak. Verdeel over vel bakpapier. Kneed het overgebleven dadelmengsel opnieuw tot een bal, laat 30 min. rusten in de koelkast. Herhaal het uitrollen en -steken.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g medjouldadels
75 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
bakpapier
deegroller
letterstekers