Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi
Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers!
Aan de slag
Spoel de bulgur in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom. Roer er een snuf zout en flink wat versgemalen zwarte peper door en overgiet alles met kokend water. Dek de kom af en zet 20 min. apart tot de bulgur het meeste water heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur eventueel af.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de ui in plakken en bak ze 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn. Voeg de helft van het komijnzaad toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart.
Snijd of scheur de paddenstoelen in plakken of stukken van een ½ cm. Ris de blaadjes kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Voeg 2 el olijfolie (per 4 personen) toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe alle paddenstoelen met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar. Voeg de rest van het komijnzaad en de fijngesneden kruiden toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec.
Snijd de dille grof. Roer de ui en ⅔ van de dille door de bulgur. Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.
Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi
Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers!
bijgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de bulgur in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom. Roer er een snuf zout en flink wat versgemalen zwarte peper door en overgiet alles met kokend water. Dek de kom af en zet 20 min. apart tot de bulgur het meeste water heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur eventueel af.
Verhit ondertussen 2 el olijfolie (per 4 personen) in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de ui in plakken en bak ze 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn. Voeg de helft van het komijnzaad toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart.
Snijd of scheur de paddenstoelen in plakken of stukken van een ½ cm. Ris de blaadjes kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Voeg 2 el olijfolie (per 4 personen) toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe alle paddenstoelen met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar. Voeg de rest van het komijnzaad en de fijngesneden kruiden toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec.
Snijd de dille grof. Roer de ui en ⅔ van de dille door de bulgur. Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bulgur
250 ml kokend water
4½ el milde olijfolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
600 g paddenstoelen voor risotto
½ tl zout
2 el balsamicoazijn
10 g verse dille
60 g feta
½ tl chilivlokken