Fruitshots
Aan de slag
Maak eerst sinaasappelklontjes. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met sinaasappelsap. Zet de vorm in de diepvries. Laat het sinaasappelsap bevriezen, dat duurt minstens 2 uur.
Pel de mandarijntjes, haal alle partjes los en snij ze in stukjes. Haal de perziken en ananasschijven uit het blik en bewaar het sap. Snij het fruit in kleine stukjes. Schenk het druivensap samen met het sap van de perziken en ananas in de grote kan. Doe al het gesneden fruit erbij.
Snij de sinaasappels in partjes. Maak met een aardappelschilmesje langs de schil een sneetje van ongeveer 4 centimeter. Doe dat bij 10 partjes.
Haal de ijsblokjesvorm uit de diepvries. Vul tien glazen met het sap en zet op de rand van alle glazen een sinaasappelpartje als versiering. Doe 2 of 3 sinaasappelijsblokjes in elk glas en steek er een 'knak'rietje in.
Fruitshots
null personen
182 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Maak eerst sinaasappelklontjes. Vul alle vakjes van de ijsblokjesvorm met sinaasappelsap. Zet de vorm in de diepvries. Laat het sinaasappelsap bevriezen, dat duurt minstens 2 uur.
Pel de mandarijntjes, haal alle partjes los en snij ze in stukjes. Haal de perziken en ananasschijven uit het blik en bewaar het sap. Snij het fruit in kleine stukjes. Schenk het druivensap samen met het sap van de perziken en ananas in de grote kan. Doe al het gesneden fruit erbij.
Snij de sinaasappels in partjes. Maak met een aardappelschilmesje langs de schil een sneetje van ongeveer 4 centimeter. Doe dat bij 10 partjes.
Haal de ijsblokjesvorm uit de diepvries. Vul tien glazen met het sap en zet op de rand van alle glazen een sinaasappelpartje als versiering. Doe 2 of 3 sinaasappelijsblokjes in elk glas en steek er een 'knak'rietje in.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
0 sinaasappelsap
2 mandarijnen
5 halve perziken op siroop
8 ananasschijven op sap
2 l wit druivensap
2 sinaasappels
Dit heb je nodig
ijsblokjesvorm
grote glazen kan
buigbare rietjes