Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise
Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!
Aan de slag
Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.
Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.
Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise
Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!
bijgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.
Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
½ tl korianderzaad
½ tl komijnzaad
½ tl zout
1 tl gerookte paprikapoeder
¼ tl gemalen kaneel
175 ml suikervrije mayonaise
40 g La Morena chipotlesaus
Dit heb je nodig
heteluchtfriteuse