Shake-ups
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat het in ongeveer 15 minuten een beetje zacht worden.
Snij de banaan in plakjes. Doe de bananenstukjes met de melk in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer (of in de keukenmachine).
Schep ook het ijs in de (meng)kom. Mix alles tot een schuimig drankje.
Schenk het drankje in de glazen.
Zet een glas op z'n kop op het stuk karton en teken met een pen de omtrek af. Teken nu in de cirkel een figuur, een ster bijvoorbeeld.
Knip het figuur uit. Je kunt een beginnetje maken door met de punt van de schaar en gat in het midden te prikken.
Leg de sjabloon op het glas en strooi de cacao door een theezeefje op de shake. Doe dit bij elk glas. Leg de mikadostokjes erop of zet ze erin. Je kunt de shakes meteen serveren.
Shake-ups
null personen
218 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat het in ongeveer 15 minuten een beetje zacht worden.
Snij de banaan in plakjes. Doe de bananenstukjes met de melk in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer (of in de keukenmachine).
Schep ook het ijs in de (meng)kom. Mix alles tot een schuimig drankje.
Schenk het drankje in de glazen.
Zet een glas op z'n kop op het stuk karton en teken met een pen de omtrek af. Teken nu in de cirkel een figuur, een ster bijvoorbeeld.
Knip het figuur uit. Je kunt een beginnetje maken door met de punt van de schaar en gat in het midden te prikken.
Leg de sjabloon op het glas en strooi de cacao door een theezeefje op de shake. Doe dit bij elk glas. Leg de mikadostokjes erop of zet ze erin. Je kunt de shakes meteen serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 bollen chocoladeijs
2 bananen
1 l melk
3 eetlepels cacao
20 chocolade mikadostokjes
Dit heb je nodig
staafmixer
hoge glazen
stukje karton
theezeefje