Vegan loaded fries Japanse stijl
Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.
Vegan loaded fries Japanse stijl
Instructievideo - 00:38 min.
Vegan loaded fries Japanse stijl
Kapsalon goes vegan. Mét extra Japanse toppings.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin. Verhit tegen het einde van de baktijd van de friet de olie in een koekenpan. Snijd de kipstuckjes kleiner en bak met de shichimi togarashi 3 min. op middelhoog vuur. Meng de vegan mayo met de wasabi en het water.
Verdeel eerst de helft van de sla en paksoi over de aluminium schalen, daarna de friet. Verdeel vervolgens de rest van de sla en paksoi met de sojabonen en radijs, en tot slot de kipstuckjes en gember. Verdeel de wasabimayo en chilisaus erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Franse friet
1 el zonnebloemolie
230 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
4 el Jean Bâton vegan mayo
2 tl wasabipaste
1 el kraanwater
25 g jonge bladsla met veldsla
50 g paksoi
1 el sushi ginger
50 g radijsjes
50 g koelverse sojabonen
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminium schalen (15 x 20 cm)