Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa
bewaar
bewaar

Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa

Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de jalapeñopeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Roer met een garde de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

Doe ondertussen de tortillachips in de ovenschaal en verwarm 10 min. in het midden van de oven. Zet het vuur iets hoger. Voeg al roerend in scheuten de haverdrank toe aan de roux. Blijf roeren tot je een gladde dikke saus hebt. Dit duurt 6-8 min. Voeg de jalapeñopeper, edelgistvlokken, kurkuma en het zout toe.

Maak de tomatensalsa. Snijd de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pers de limoen uit en meng het sap door de salsa. Breng op smaak met peper en zout.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan nachos uit de oven met tomatensalsa

Eet je geen kaas? Deze nachos maken we met een saus die je de kaas helemaal doet vergeten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig