Spicy sushisalade in a jar
Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.
Aan de slag
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm. Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes. Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over. Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.
Spicy sushisalade in a jar
Instructievideo - 00:27 min.
Spicy sushisalade in a jar
Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm. Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes. Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over. Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g sushirijst
340 ml water
½ tl zout
65 ml rijstazijn
160 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
1 el Go-Tan smoked sriracha hot chili saus
75 g peen julienne
1 eetrijpe avocado
½ komkommer
10 g Saitaku nori snack
75 g Saitaku ingelegde gember
100 g koelverse sojabonen
1 el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen potten