Aspergeragout in een pasteibakje
Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van.
Aan de slag
Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout. Kook hierin de asperges 8 min. Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zeef het kookvocht.
Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.
Aspergeragout in een pasteibakje
Instructievideo - 00:32 min.
Aspergeragout in een pasteibakje
Zolang ze er zijn, moet je er van genieten. En maken we er dus ook ragout van.
voorgerecht
null personen
310 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt op laag vuur de boter in een steelpan met dikke bodem zonder te kleuren en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur 2-3 min. al roerend garen (roux). Haal van het vuur.
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de schillen en de afsnijdsels aan de kook met het water en zout. Kook hierin de asperges 8 min. Haal de asperges uit de pan, laat goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 1 cm. Zeef het kookvocht.
Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg al roerend met een garde 300 ml van de aspergebouillon (per 4 personen) toe aan de roux. Laat op laag vuur 2 min. zachtjes koken. Voeg de asperges en de room toe en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met witte peper en eventueel zout. Leg op ieder bord een pasteitje, schep de ragout erin en erover en garneer met een takje peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
500 g verse witte asperges
1 l water
1 tl zout
4 pasteibakjes
50 ml slagroom
4 takjes verse bladpeterselie