Pasteitjes met groene-aspergeragout, dragon & doperwten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C en bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bouillontablet in het water oplossen en houd tegen de kook aan.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de blaadjes van de dragon fijn.
Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 3 min. garen (roux).
Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten, asperges en dragon toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verwijder de harde stelen van de waterkers. Verdeel de ragout over de pasteitjes en serveer met de waterkers.
Pasteitjes met groene-aspergeragout, dragon & doperwten
voorgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C en bereid de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bouillontablet in het water oplossen en houd tegen de kook aan.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de blaadjes van de dragon fijn.
Smelt de boter op laag vuur in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Laat al roerend in 3 min. garen (roux).
Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten, asperges en dragon toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verwijder de harde stelen van de waterkers. Verdeel de ragout over de pasteitjes en serveer met de waterkers.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stuks pasteitjes
1 Maggi groentebouillontablet minder zout
400 ml kraanwater
350 g groene asperges
7½ g verse dragon
40 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
100 g diepvries tuinerwten
75 g waterkers