Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.
Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak. Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.
Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.
Vegan pokébowl met watermeloen en zwarterijst
Instructievideo - 00:34 min.
Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.
Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak. Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.
Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch volkoren rode rijst
½ mini watermeloen
2 bosuien
1 limoen
95 g Saitaku ingelegde gember
4 el sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 komkommer
12 wasabibollen
2 eetrijpe avocado's
175 g koelverse sojabonen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak met gladde spuitmond