Biefstuksalade met avocado-chimichurridressing
De dressing van basilicum, oregano en tijm maakt deze salade van rucola en biefstuk.
Aan de slag
Pers de halve limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft van de avocado met de chimichurrikruiden, 2½ el olie (per 2 personen), het water en een ½ tl limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de breedte in plakken. Snijd de ui in ringen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak samen met de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de peultjes 5 min. en snijd de tomaten in kwarten.
Verdeel de sla over een schaal en verdeel de avocado, rode ui, peultjes en tomaten erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Besprenkel met de dressing. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.
Biefstuksalade met avocado-chimichurridressing
De dressing van basilicum, oregano en tijm maakt deze salade van rucola en biefstuk.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de halve limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft van de avocado met de chimichurrikruiden, 2½ el olie (per 2 personen), het water en een ½ tl limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de breedte in plakken. Snijd de ui in ringen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak samen met de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de peultjes 5 min. en snijd de tomaten in kwarten.
Verdeel de sla over een schaal en verdeel de avocado, rode ui, peultjes en tomaten erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Besprenkel met de dressing. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ limoen
1 eetrijpe avocado
1 el Euroma chimichurrikruiden
4 el extra vierge olijfolie
2 el water
1 rode ui
2 biefstukken
200 g peultjes
250 g romaatjes
40 g jonge bladsla met rucola
2 ciabattina's
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker