Hutspotwafels
bewaar
bewaar

Hutspotwafels

Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen in kokend water met het zout in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de hutspotgroente toe en kook de laatste 5 min. mee. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Laat 30 min. afkoelen.

Voeg de melk, eieren, kaas, bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng goed. Breng het hutspotmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm het wafelijzer. Vet beide kanten van het ijzer met behulp van het bakkwastje in met de olie. Schep 2 el van het hutspotmengsel in het ijzer en bak de wafels in 3-4 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het mengsel.

combinatietip Lekker met een gehaktbal of spiegelei.

Hutspotwafels

Instructievideo - 00:25 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hutspotwafels

Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig