Pompoenpannenkoekjes
Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in weinig water in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Klop de eieren los en roer met de melk door de pompoenpuree.
Roer het zelfrijzend bakmeel, zout, de suiker en rozijnen door elkaar en roer daar het pompoenmengsel door.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pannenkoeken 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.
Pompoenpannenkoekjes
Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!
null personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pompoenstukjes in weinig water in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Klop de eieren los en roer met de melk door de pompoenpuree.
Roer het zelfrijzend bakmeel, zout, de suiker en rozijnen door elkaar en roer daar het pompoenmengsel door.
Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pannenkoeken 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
2 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
200 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
1 el kristalsuiker
3 el rozijnen
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
staafmixer