Pompoenpannenkoekjes
bewaar
bewaar

Pompoenpannenkoekjes

Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pompoenstukjes in weinig water in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

Klop de eieren los en roer met de melk door de pompoenpuree.

Roer het zelfrijzend bakmeel, zout, de suiker en rozijnen door elkaar en roer daar het pompoenmengsel door.

Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pannenkoeken 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.

combinatietipLekker met honing.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoenpannenkoekjes

Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig