Prei-ovenschotel met gehakt en kaas
Met een heerlijk goudgeel kaaskorstje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt goudbruin en rul. Voeg de mix voor Bretons gehakt toe en bak even mee. Voeg de preiringen toe en bak 2 min. mee.
Roer 125 g kaas (per 4 personen) door de aardappelpuree. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het gehakt-preimengsel, bedek met de helft van de aardappelpuree en maak zo nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar.
Prei-ovenschotel met gehakt en kaas
Instructievideo - 00:22 min.
Prei-ovenschotel met gehakt en kaas
Met een heerlijk goudgeel kaaskorstje.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt goudbruin en rul. Voeg de mix voor Bretons gehakt toe en bak even mee. Voeg de preiringen toe en bak 2 min. mee.
Roer 125 g kaas (per 4 personen) door de aardappelpuree. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het gehakt-preimengsel, bedek met de helft van de aardappelpuree en maak zo nog 2 lagen. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g prei
1 el traditionele olijfolie
300 g mager rundergehakt
30 g Verstegen mix voor Bretons gehakt
175 g geraspte belegen kaas
800 g verse aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)